ГоловнаСвіт

Чотири країни погодилися прийняти врятованих Мальтою лівійських мігрантів

Емігрантів з Лівії врятували 10 днів тому.

Чотири країни погодилися прийняти врятованих Мальтою лівійських мігрантів
Мальта
Фото: EPA/UPG

Влада Мальти затвердила з Євросоюзом угоду про розподіл 64 врятованих у морі емігрантів серед деяких країн-членів ЄС.

Про це повідомляє AP.

Нелегали будуть розподілені між Німеччиною, Францією, Португалією і Люксембургом.

Лівійські іммігранти, які по морю намагалися дістатися берегів європейських країн, були врятовані Мальтою 10 днів тому.

Мігрантів перевели на мальтійські армійські катери з німецького корабля, який їх урятував, і доставили в порт Валлетти вдень 6 квітня.

Мальта стверджує, що вона не може відкрити свої порти для гуманітарних рятувальних суден, тому що їх діяльність біля узбережжя беззаконної Лівії заохочувала торговців людьми.

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, який неодноразово відхиляв заклики пустити судно в італійські порти, також підтримав угоду про розподіл мігрантів між країнами Євросоюзу.

Спочатку 64 мігрантів було врятовано просто біля лівійського узбережжя, тому Мальта разом з Італією стверджували, що Лівія мала прийняти їх. Однак у деяких частинах Лівії посилилися бойові дії минулого тижня.

Нагадаємо, зараз в Лівії двовладдя. На початку квітня командувач Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфа Хафтар почав наступ на Триполі. Генерал, який підтримує парламент у Тобруку на сході країни, прагне повалити уряд національної згоди (УНЗ) Фаїза Сараджа, визнаного міжнародним співтовариством.

Бої в передмістях лівійської столиці між повстанцями Хафтара і силами УНЗ тривають з 4 квітня. В результаті військових дій припинив роботу єдиний діючий у країні аеропорт.

Після початку військового конфлікту в Лівії Євросоюз вивів з цієї країни своїх співробітників, а США - своїх військових.

У результаті військових дій біля лівійської столиці Тріполі, за останні два тижні загинула не менш ніж 121 особа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram