ГоловнаСвіт

Удова Слободана Мілошевича померла в Росії

Міра Маркович померла в 77-річному віці.

Удова Слободана Мілошевича померла в Росії
Фото: EPA/UPG

Міріана (Міра) Маркович, удова колишнього президента Сербії Слободана Мілошевича, померла в Росії, де вона жила від початку 2000-х років. Їй було 77 років.

Цю інформацію підтвердив Сербській службі Бі-бі-сі її близький друг Мілутін Мрконич. Він додав, що дата й місце похорону поки ще обговорюються.

Белградські ЗМІ повідомляють, що Міріана Маркович померла в лікарні в Москві. Бі-бі-сі не змогла підтвердити цю інформацію - у московських лікарнях сказали, що надають дані про смерть пацієнтів лише родичам.

Видання Blic повідомляє, що причиною смерті Маркович стало запалення легень.

Міра Маркович активно брала участь у політиці, зокрема вона очолювала партію "Югославські ліві", а також вважалася одним з головних радників Слободана Мілошевича протягом усієї його кар'єри.

2000 року Мілошевич позбувся влади, а потім був переданий Міжнародному трибуналу в справах колишньої Югославії. 2006 року він помер у тюремній камері до завершення судового процесу.

2003 року Міра Маркович переїхала в Росію, де, як повідомлялося, вона та її син отримали статус біженців. Влада Сербії оголошували Маркович у міжнародний розшук, проте Росія відмовилася видавати вдову Мілошевича.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram