ГоловнаСвіт

В Угорщині засудили 51 українця за підробку документів для отримання громадянства

Схема працювала з 2014 року.

В Угорщині засудили 51 українця за підробку документів для отримання громадянства
В Венгрии осудили 51 украинца за подделку документов для получения гражданства
Фото: Youtube

В угорському місті Ньїредьгаза районний суд виніс вироки щодо 51 громадянина України, яких звинувачують у підробці документів під час отримання угорського громадянства. Про це з посиланням на прес-секретаря суду Далма Решана в суботу повідомляє видання Mukachevo.net.

Судове рішення було ухвалено 11 квітня.

"12 обвинувачених засуджені до умовних вироків - від 2 до 10 років ув'язнення. На 39 українців, які намагалися шахрайським способом отримати громадянство Угорщини, накладено штрафи в розмірі 50 тис. форинтів (близько 5 тис. грн. - ред.)", - повідомив Решан.

Найбільший термін отримали двоє обвинувачених, які мають подвійне громадянство Угорщини та України. Вони визнали, що вдавалися до шахрайства і фальсифікації, щоб допомогти іншим українцям отримати громадянство Угорщини за грошову винагороду.

“Обвинувачені шукали громадян України, які не володіють угорською мовою, а пізніше і тих, які добре володіють. Далі виготовлялися українські паспорти, де одні фотографії замінювалися на інші. Так вдавалося подавати фальшиві документи іншими особами і проходити тест на знання угорської мови в районних відділеннях", - пише видання.

Зазначається, що шахрайська схема працювала з 2014 року.

За інформацією видання, станом на початок 2019 року Генпрокуратура Угорщини порушила щонайменше 370 справ проти українців за підробку документів на отримання угорського громадянства.

Нагадаємо, минулого року в Польщі викрили злочинну групу, яка переправляла українців до Британії за підробленими документами. За польські документи українці платили від 2 до 3 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram