ГоловнаСвіт

Помпео заявив, що РФ здійснила незаконне вторгнення до Венесуели

Перекидання російських військових він назвав "інтервенцією" і "очевидною провокацією".

Помпео заявив, що РФ здійснила незаконне вторгнення до Венесуели
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео розкритикував російську політику щодо Каракаса. Про це він заявив у п'ятницю, 12 квітня, під час візиту до Чилі, передає Німецька хвиля.

"Приліт російських військових і відкриття тренувального центру у Венесуелі є очевидною провокацією", - заявив Помпео.

Він застеріг владу РФ від "ескалації і без того небезпечної ситуації" у Венесуелі, а також звинуватив Москву в підтримуванні зв'язків з "авторитарними лідерами" Куби і Нікарагуа.

"Росія продає зброю, поширює брехню, вона розсіює всі типи пропаганди в цих країнах", - додав Помпео.

Крім того, Помпео вважає, що РФ присутня в цій країні як "ворожа сила", всупереч волі законної влади Венесуели, передає Радіо Свобода.

"Росія вже здійснила інтервенцію, вже здійснила. Вони пішли проти керівництва Венесуели. Вони вторглися туди, не маючи на це права, вони втрутилися без дозволу. У них немає згоди венесуельського народу на те, щоб там бути присутніми, вони перебувають там як ворожа сила", - висловився Помпео в інтерв'ю пуерто-риканському телеканалу Mega TV.

Він нагадав, що Сполучені Штати не визнають легітимність президента Венесуели Ніколаса Мадуро, якого підтримує Росія, і наполягають на тому, що законний лідер Венесуели - голова контрольованого опозицією парламенту Хуан Гуайдо.

Нагадаємо, на початку квітня США розширили санкції проти Венесуели. Під дію нових обмежувальних заходів потрапили 34 нафтових танкери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram