ГоловнаСвіт

Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Куцьяка визнав провину

Раніше поліція пред'явила звинувачення підозрюваному в замовленні вбивства.

Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Куцьяка визнав провину
Фото: EPA\UPG

Чоловік, якого звинувачували у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Куцьяка і його нареченої Марини Кушнерової, визнав свою провину, передає Радіо Свобода.

Місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в поліції повідомляють, що підозрюваного звати Мирослав Марчук і він колишній військовий.

У березні 2019-го стало відомо, що поліція пред'явила звинувачення підозрюваному в замовленні вбивства бізнесменові, одному з найбагатших людей країни Маріану Кочнєву.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2018 року в Словаччині вперше в історії країни сталося вбивство журналіста - в своєму будинку в невеликому населеному пункті Велка Мача був застрелений Ян Куцьяк. Він займався розслідуванням зв'язків словацьких політиків з італійською мафією.

Після вбивства Куцьяка в країні розгорілася політична криза. У відставку подав міністр культури Марек Мадарик, також свої пости покинули помічниця прем'єра Марія Трошкова і глава секретаріату Ради безпеки Вільям Ясань, згадувані в розслідуванні журналіста.

Крім того, 12 березня пішов у відставку міністр внутрішніх справ Роберт Калиняк, а потім, 15 березня, на тлі політичної кризи в країні - глава уряду Роберт Фіцо.

У жовтні прокуратура Словаччини дійшла висновку, що вбивство було замовним. Четверо підозрюваних, затриманих у цій справі, були відправлені під арешт. У них, зокрема, було вилучено зброю, яка збігається з тою, якою було скоєно вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram