ГоловнаСвіт

У Франції заарештували главу представництва ДНР" за сутенерство

Файяр заснував агентство знайомств під назвою "Love of Russia", зареєстроване за тією самою адресою, що і "представництво ДНР".

У Франції заарештували главу представництва ДНР" за сутенерство
Юбер Файяр
Фото: lemonde.fr

У Франції за звинуваченням у сутенерстві заарештовано главу "представництва ДНР" в Марселі Юбера Файяра.

Про це повідомляє газета Le Monde, а також російські ЗМІ.

Зазначається, що Файяр був затриманий в Марселі і на цю мить перебуває у в'язниці Е-Люїнь. Його затримали 2 квітня, 4 квітня пред'явили звинувачення.

Подробиці протизаконної діяльності Файяра поки що не розголошуються, але видання з посиланням на джерело в суді повідомляє про "дівчат зі Сходу, які мали на нього працювати".

Уточнюється, що ще в 2007 році Файяр заснував агентство знайомств під назвою "Love of Russia", яке було зареєстроване за тією самою адресою, що і "представництво ДНР".

Раніше російське видання "РИА Новости" також повідомило про арешт Файяра. За версією російського пропагандистського ЗМІ, Файяру, "що опинився в складній фінансовій ситуації", якась українка запропонувала позичити грошей, після чого до нього прибула поліція, вилучила гроші, а його самого затримала.

Нагадаємо, Франція - це вже п'ята європейська країна, де контрольовані Росією бойовики"ДНР" намагаються відкрити своє "представництво". Раніше це було в Греції, Фінляндії та Італії, а насамперед "посольство" було відкрито в чеській Остраві, де, згідно з рішенням крайового суду, його закрили.

Зазначимо, що Франція є членом "нормандської четвірки" і гарантом підписання Мінських угод.

У Міністерстві закордонних справ Франції вже заявляли, що не визнають так зване "офіційне представництво ДНР", а його діяльність назвали нелегальною. У країні пройшло кілька судових засідань з питання заборони представництва, але наразі його не закрили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram