ГоловнаСвіт

Мінфін США відмовився публікувати податкову декларацію Трампа

Надання податкових даних за запитом партії може створити небезпечний прецедент для громадян.

Мінфін США відмовився публікувати податкову декларацію Трампа
Фото: EPA/UPG

Міністерство фінансів США не зможе надати податкові декларації президента Дональда Трампа, оскільки це може мати негативні правові наслідки для громадян. Про це заявив голова Мінфіну Стівен Мнучин, пише CNN.

З проханням надати податкові звіти президента до відомства звернулися конгресмени палати представників. Як повідомляють, це прохання носить "безпрецедентний характер", але Мінфін ще не закінчив його розгляд. Мнучин також додав, що звернувся до Мін'юсту США, "щоб переконатися в повній відповідності нашої відповіді до закону і конституції".

"Правові наслідки цього запиту можуть вплинути на захист усіх американців від політично мотивованого розкриття персональної податкової інформації, незалежно від правлячої партії", - заявив він.

Нагадаємо, раніше виконувач обов'язків керівника апарату Білого дому Мік Малвейні заявив, що демократи не нададуть податкові декларації президента США Дональда Трампа.

Надати податкові декларації президента США за останні шість років від Податкової служби раніше зажадали в палаті представників. У 2016 році Трампа звинуватили в несплаті податків упродовж 18 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram