ГоловнаСвіт

Трамп назвав "російське" розслідування спробою перевороту

У підсумковому звіті спецпрокурора Мюллера вказано на відсутність змови.

Трамп назвав "російське" розслідування спробою перевороту

Дональд Трамп заявив, що розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори в США і можливої змови його кампанії з Кремлем було спробою державного перевороту.

Про це він заявив на зустрічі з журналістами, повідомляє Укрінформ.

"Це було незаконне розслідування, воно було ініційоване незаконно, і все, що було в ньому, було спотворено", - зазначив Трамп.

Він додав, що до процесу були причетні "брудні копи", назвавши прізвища колишнього директора ФБР Джеймса Комі та його заступника Ендрю Маккейба, яких Трамп звільнив з посад.

"Це було спробою перевороту, спробою повалити президента. Ми їх перемогли", - заявив голова Білого дому.

Він назвав дії правоохоронних органів, які ініціювали розслідування, такими, що суперечать Конституції США.

"Те, що вони зробили, було ганебним. Те, що вони зробили, було жахливим. Це - проти нашої Конституції", - підкреслив президент.

Він нагадав, що в підсумковому звіті Мюллера вказано на відсутність змови.

Трамп при цьому висловив надію, що генеральний прокурор Вільям Барр встановить усе, що призвело до початку цього розслідування, яке він укотре назвав "полюванням на відьом".

Нагадаємо, спецпрокурор Роберт Мюллер дійсно не знайшов доказів змови Дональда Трампа або його співробітників з Росією під час президентських виборів 2016 року. Однак самі звинувачення про російське втручання у вибори в його звіті були підтверджені.

У звіті Мюллера йдеться про два доведені епізоди втручання Росії у вибори - за допомогою "фабрики тролей" близького до Путіна бізнесмена Пригожина і хакерів, які зламали за наказом РФ сервери Демократичної партії і опублікували через WikiLeaks пошту виборчого штабу Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram