ГоловнаСвіт

У Держдепі роз'яснили позицію США щодо кандидатів у президенти України

Саме українці ухвалять рішення про те, хто отримає владу і якою буде форма правління.

У Держдепі роз'яснили позицію США щодо кандидатів у президенти України
Фото: 24smi.org

Саме українці ухвалять рішення про те, хто отримає владу в результаті перемоги у другому турі виборів президента і якою буде форма правління в країні.

Про це заявила директор з планування політики в Державному департаменті США Кірон Скіннер, передає Голос Америки.

Вона зазначила, що у Вашингтоні були б щасливі, якби в Україні не було російської присутності.

"Для нас важливо те, що сталося в Україні. І я думаю, ви бачили, що ми взяли на себе зобов'язання щодо оборони України, і це сталося саме за адміністрації Дональда Трампа і стало відходом від деяких дій попередніх президентів США. Президент США вірить у державний суверенітет і хоче, щоб Україна була цілісною. Одним із стовпів доктрини Трампа є те, що саме національна держава сприймається як ключова одиниця аналізу. Результат виборів в Україні важливий для нас, але саме українці ухвалять рішення про те, хто отримає владу і якою буде форма правління. Ми підтримаємо це рішення. Ми були б щасливі, якби в Україні не були присутні росіяни, але рішення щодо власного майбутнього ухвалять самі українці", - зазначила представник Держдепу США.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер порівняв вибори в Україні з виборами у Франції та США, зазначивши, що в країні проходять справді демократичні вибори. Волкер високо оцінив роль чинного Президента України Петра Порошенка, заявивши, що він провів більше реформ, ніж будь-хто інший за 20 років, і протистояв Путіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram