ГоловнаСвіт

ФСБ заявила про затримання під Москвою члена "Правого сектору" на прізвище Пиріжок

Імовірно, йдеться про засновника нацистської організації "Легіон "Вервольф"».

ФСБ заявила про затримання під Москвою члена "Правого сектору" на прізвище Пиріжок
​В РФ заявили о задержании члена "Правого Сектора" под Москвой
Фото: vesti.ru

Федеральна Служба безпеки Росії заявила про затримання в московському регіоні члена організації "Правий сектор" на прізвище Пиріжок.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на управління ФСБ по Москві й області.

Відзначають, що стосовно Пиріжка порушено справу за статтею 282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації). Затриманого відправили в СІЗО.

За даними ФСБ, Пиріжка нібито направили в Росію для агітації і вербування. Повідомляють, що в 2014 році він вступив у "Правий сектор" під псевдонімом Чирка Роман, "де створив загін "Хорти" ("Борзые"), призначений для ведення партизанської війни проти Росії".

У січні 2018 року Пиріжок приїхав у Росію, де жив у Москві та Підмосков'ї і "проводив заходи в інтересах ПС, поширюючи ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали". Під час обшуків у нього вилучили літературу, символіку та спорядження "Правого сектору".

Як пише "Медіазона", ймовірно, в повідомленні ФСБ ідеться про Ігоря Пиріжка - ультраправого засновника нацистської організації «Легіон "Вервольф"». У 1994 році її учасників звинуватили у вбивстві соратника, хуліганстві, розпалюванні національної, расової або релігійної ворожнечі. Крім того, як вважало слідство, підсудні спробували вчинити теракт у спорткомплексі "Олімпійський". У 1996 році Пиріжка як лідера організації засудили до п'яти років колонії.

Після Євромайдану він поїхав на територію України. Згідно з базою даних МВС України, в січні 2018 року Пиріжка оголосили в розшук за ч. 1 ст. 263 КК (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Нагадаємо, в грудні минулого року російському опозиціонеру дали 3,5 року в'язниці за звинуваченням у зв'язках з "Правим сектором".

У січні 2019 року Генпрокуратура відмовилася видати Росії члена "Правого сектору С", якого в РФ хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за участь у військових діях на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram