ГоловнаСвіт

Лукашенко передбачив перемогу Порошенка на виборах

"Я все-таки схильний до думки, що ці президентські вибори виграє Порошенко".

Лукашенко передбачив перемогу Порошенка на виборах
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який правильно передбачив переможців першого туру президентських виборів в Україні, вважає, що в другому турі виграє Петро Порошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю турецькому агентству "Анадолу".

"Після першого туру лідирує Зеленський, Порошенко від нього відстає. Як закінчиться другий тур, ніхто не наважиться передбачити. Я все-таки схильний думати, що ці президентські вибори виграє Порошенко", - цитує Лукашенка прес-служба президента РБ.

"Одного я дуже добре знаю. Другого я бачив тільки в кіно, я його як політика не знаю. Але я вам скажу від життя: у нас із Порошенком був колись спільний друг - це Михайло Саакашвілі. Коли Саакашвілі проводив вибори як президент, конституцію поміняв, ще щось - почали з народом шуткувати. Це призвело до того, що йому довелося покинути Грузію і переховуватися в інших країнах. Щоб Порошенкові не довелося залазити на дах і з даху закликати українців захистити його, він зробить усе для того, щоб українці його підтримали. Він повинен зробити все для того, щоб народ підтримав його", - сказав Лукашенко.

Він зазначив, що багато виборців Зеленського голосували за нього в першому турі задля протесту. Лукашенко вважає, що робити так не треба.

"Нехай мене пробачать українці, але хочу їм сказати: якщо нема за кого голосувати, то і голосувати не треба. Навіщо голосувати за людину, в якій ти не впевнений, адже українці такий важкий політичний шлях пройшли за останні роки. Вони вже наїлися незрозумілих обіцянок. Вони, вже багато разів ризикуючи, вірили політикам і їх підтримували. І весь час виходило навпаки. Останні роки досвіду українського народу - свідчення того, що не можна ризикувати. Якщо вже не виходить, якщо нема за кого голосувати - значить, повторні вибори. Мені здається, це краще, ніж вкотре ризикнути, проголосувати, а потім гірко каятися десять чи більше років", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, що 31 березня за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram