ГоловнаСвіт

Міністр внутрішньої безпеки США йде у відставку

Нільсен жорстко критикували за захист спірних законів про охорону державних кордонів.

Міністр внутрішньої безпеки США йде у відставку
Кирстьен Нильсен
Фото: ru.wikipedia.org

Президент США Дональд Трамп оголосив, що міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен залишає свою посаду. Вона займала її з грудня 2017 року.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У своєму мікроблозі Twitter Трамп подякував Нільсен за службу і повідомив, що її тимчасово замінить комісар з митних і прикордонних питань Кевін Макалінан.

Нільсен жорстко критикували за захист деяких найбільш спірних законів Трампа про охорону державних кордонів країни. Саме її міністерство відповідало за реалізацію запропонованого будівництва прикордонної стіни і поділ сімей мігрантів, і вона стала обличчям цих суперечливих заходів.

У суботу Нільсен написала у своєму мікроблозі Twitter, що надзвичайно горда роботою співробітників прикордонної служби і похвалила їх за людяність, виявлену під час захисту кордону.

Про те, що Нільсен покидає свою посаду, стало відомо наступного дня після того, як Трамп відвідав кордон з Мексикою. Ще недавно він погрожував закрити цей пропускний пункт, але відтоді відступив і пообіцяв дати Мексиці рік на те, щоб вона зупинила практику незаконного ввезення наркотиків і проникнення нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, президент США наполягає, що ситуація на південному кордоні є кризовою, і оголосив надзвичайний стан у країні, оминаючи Конгрес, щоб забезпечити фінансування свого плану будівництва прикордонної стіни. Демократи оскаржили цей крок і оголосили надзвичайний стан неконституційним.

Трамп уперше за два роки президентства наклав вето на резолюцію Конгресу США про скасування його указу про надзвичайний стан. Президенту довелося використовувати режим НС, щоб виділити мільярди доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram