ГоловнаСвіт

Лідер спілки угорців Румунії Келемен звинуватив посла України у брехні

Посол заявив, що Келемен знав про заборону на в'їзд, оскільки раніше вже намагався в'їхати в Україну.

Лідер спілки угорців Румунії Келемен звинуватив посла України у брехні
Хунор Келемен
Фото: EPA\UPG

Лідер Демократичного союзу угорців Румунії Хунор Келемен заявив, що не знав про заборону в'їзду в Україну, який діє з 2017 року, а твердження посла України в Румунії Олександра Банкова не відповідають дійсності.

"Заява українського посла в Румунії Олександра Банкова про те, що я раніше намагався перетнути кордон України з угорським паспортом, є неправдою", - написав Келемен на своїй сторінці у facebook.

Келемен стверджує, що протягом останніх 20 років не був в Україні і не використовував угорський паспорт. Політик також надав фотографію сторінок свого паспорта зі штампом про заборону в'їзду в Україну строком на три роки до 13 жовтня 2020 року і закликав українського посла надати подібні документи про попередні його спроби в'їхати в Україну.

Фото: facebook.com/kelemenhunor

"Пану Келемену Хунору заборонено в'їзд на територію України з 03.11.2017 року. З того часу він вже намагався в'їхати в Україну з угорським паспортом і йому було відмовлено, тому він точно знав про ухвалене українською стороною рішення" - написав Банков на своїй сторінці в facebook.

Через інцидент МЗС Угорщини викликало посла України у Будапешті Любов Непоп. Країна вважає ситуацію з Келеменом "неприйнятною і антиугорською".

Нагадаємо, в суботу Хунор Келемен намагався перетнути кордон України з румунським дипломатичним паспортом, проте отримав заборону в'їзду. За його словами, він прямував в Ужгород на святкування 30-річчя місцевої угорської організації "Товариство угорської культури Закарпаття".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram