ГоловнаСвіт

Посол України в Румунії відреагував на відмову у в'їзді для румунського політика

Келемена Хунора не пустили в Україну з угорським паспортом.

Посол України в Румунії відреагував на відмову у в'їзді для румунського політика
Фото: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz

В Україну не пустили лідера союзу угорців Румунії: Хунор Келемен повідомив, що отримав заборону на в'їзд в Україну до жовтня 2020 року. Про це сам Келемен написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Келемена, він їхав до Ужгорода на святкування 30-річчя місцевої угорської організації "Товариство угорської культури Закарпаття". Протягом години його утримували в зоні прикордонного контролю, а потім повідомили, що він не може перетнути кордон. В офіційному документі не зазначено причини відмови у в'їзді.

Келемен повідомив про інцидент міністру закордонних справ Румунії, і в понеділок проситиме роз'яснень від українського посольства в Бухаресті.

Пізніше на ситуацію відреагував посол України в Румунії Олександр Банков. Він зазначив, що Келемен знав про заборону на в'їзд, оскільки раніше вже отримував таку відмову під час спроби в'їхати в Україну з угорським паспортом. "Пану Келемену Хунору заборонено в'їзд на територію України з 03.11.2017 року. ...Він точно знав про ухвалене українською стороною рішення", - написав Банков.

Посол додав, що цього разу, згідно з українським законодавством, Келемену було вручено рішення про відмову в перетині державного кордону України, яке він підписав.

"Це правда, що відповідне рішення не містить мотивів, але така практика є спільною для всіх європейських держав", - написав Банков.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram