ГоловнаСвіт

Boeing скорочує виробництво літаків 737 МАХ

Починаючи з середини квітня компанія буде виробляти 42 літаки замість 52.

Boeing скорочує виробництво літаків 737 МАХ
Boeing сокращает производство самолетов 737 МАХ
Фото: Wikipedia

Американська компанія Boeing оголосила про скорочення обсягів виробництва літаків моделі 737 після катастроф Boeing 737 MAX в Індонезії та Ефіопії. Про це компанія повідомила на своєму сайті в п'ятницю, 5 квітня.

Починаючи з середини квітня Boeing буде виробляти на десять літаків на місяць менше - 42 замість 52.

"Ми тимчасово коригуємо програму виробництва 737, щоб підлаштуватися під паузу в постачаннях MAX, що дозволить нам в пріоритетному порядку виділити додаткові ресурси і зосередитися на сертифікації програмного забезпечення і повернення MAX до польотів", - заявив глава компанії Денніс Мюленбург.

Він зазначив, що розробники Boeing просунулися в оновленні програмного забезпечення моделі 737 MAX, яка дозволить запобігти повторенню трагедій, подібних краху літаків в Індонезії та Ефіопії.

Раніше в Boeing визнали, що обидві катастрофи сталися через помилки програми. Система поліпшення характеристик маневрування з тангажу (MCAS) контролює швидкість лайнера і кут атаки і, в разі перевищення останнім певного рівня, автоматично опускає ніс літака.

Президент Boeing пообіцяв, що найближчим часом в програмне забезпечення літаків моделі 737 MAX будуть внесені зміни.

У "Боїнгу" як і раніше впевнені в безпеці цих літаків і після оновлення програмного забезпечення сподіваються на те, що буде знятий введений зараз у всіх країнах світу мораторій на їх польоти.

Нагадаємо, в результаті катастрофи в Ефіопії 10 березня загинули 157 осіб. Це була друга катастрофа Boeing 737 MAX: в жовтні 2018 року в Індонезії зазнав аварії інший літак тієї ж моделі. Тоді загинули 189 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram