ГоловнаСвіт

У Сенаті США запропонували стратегію підтримки України

"США зробили багато для України, але можуть зробити ще більше".

У Сенаті США запропонували стратегію підтримки України
Сенатор Джим Инхоф
Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Глава Комітету з питань збройних сил Сенату США, сенатор Джим Інхоф запропонував стратегію подальшої підтримки України, повідомляє посольство України в США.

"США зробили багато для України, але можуть зробити ще більше", - написав Інхоф у статті для американського видання Politico.

На думку сенатора, кроки, які зробила адміністрація США за останні роки на підтримку України, були важливими і значними, однак на цьому не варто зупинятися.

"Враховуючи збільшення російської загрози і останні події, пов'язані із зухвалим захопленням Росією українських моряків і суден, голова Комітету з питань збройних сил Сенату США закликає розглянути можливі шляхи допомоги Україні в поліпшенні морської і протиповітряної оборони, посилити фінансування Ініціативи з безпеки допомоги Україні і програм Держдепартаменту з безпеки допомоги щодо надання оборонної летального зброї, збільшити санкційний тиск, посилити присутність НАТО в Чорноморському регіоні", - повідомляють у посольстві.

Крім того, американський політик звертається до європейських країн для того, щоб скоординувати можливості союзників і заборонити російським торговим кораблям входити в їхні порти і підтримати скасування проекту "Північний потік-2".

Раніше повідомлялося, що один з комітетів Сенату США затвердив резолюцію проти російської агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram