ГоловнаСвіт

​У Німеччині через тиск захисників тварин закрилася остання хутрова звіроферма

Власник звіроферми заперечує, що жорстоко поводився з тваринами.

​У Німеччині через тиск захисників тварин закрилася остання хутрова звіроферма
Фото: gloss.ua

Остання в Німеччині звіроферма, на якій розводили норок для виробництва хутряних виробів, в місті Раден закрилася через тиск захисників тварин і суворого контролю ветеринарного відомства.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Незважаючи на те, що у ветеринарне відомство землі округу Мінден-Люббеке федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, що здійснює нагляд за діяльністю ферми, ще не надійшла офіційна заява на відкликання реєстрації, представники організації з захисту тварин - Німецького бюро із захисту тварин підтвердили, що звіроферма вже припинила свою діяльність.

"На фермі більше немає тварин, всі клітки стоять порожніми, очевидно, що виробництво було згорнуто", - повідомив прес-секретар Німецького бюро із захисту тварин Фабіан Штайнеке. - Все вказує на те, що звіроферма припинила свою роботу".

В середині березня 2019 року Німецьке бюро із захисту тварин опублікувало на сайті організації зроблене активістами за допомогою дронів відео, що показує, в яких умовах утримуються норки на звірофермі в Радені. За словами Штайнеке, норки були поміщені в тісні клітки, страждали від нестачі води, не мали можливості лазити по клітці або залишати її.

Незважаючи на те, що умови утримання тварин вважалися за законом прийнятними, публікація відео спричинила широкий громадський резонанс. Проведена після публікації відео перевірка ферми співробітниками ветеринарного відомства показала, що клітки на фермі пустують.

Власник звіроферми Нікіта Бош заперечує, що жорстоко поводився з тваринами. За його словами, якби тварини хворіли або страждали від ран, він би не зміг заробити на продажі їхнього хутра. Що буде з ділянкою, на якій була розташована звіроферма, Бош наразі не вирішив.

За інформацією Німецького бюро із захисту тварин, хутрова звіроферма в місті Раден була останньою в Німеччині. У 2017 році закон про умови утримання тварин на звірофермах був посилений настільки, що цей бізнес просто перестав бути рентабельним. Водночас звіроферма в Радені мала офіційне звільнення від нових правил на перехідний період до 2022 року.

Нагадаємо, на початку січня в Сербії набула чинності заборона на вбивство тварин заради хутра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram