ГоловнаСвіт

61-річна американка народила дитину для сина-гея і його чоловіка

Сесіль Еліджо запропонувала себе як сурогатну матір, і лікарі схвалили її кандидатуру.

61-річна американка народила дитину для сина-гея і його чоловіка
Фото: Скриншот видео

61-річна американка Сесіль Еліджо виносила і народила дитину для одностатевої пари: свого сина і його чоловіка.

Про це повідомляє NBC і AP/The Omaha World Herald.

Відзначають, що Ума Луїза Догерті-Еліджо народилася здоровою 25 березня в госпіталі Небраски, її вага - близько 2,6 кг. Для штучного запліднення використовували яйцеклітину доньки Еліджо, Лії, і сперму Еліотта Догерті, чоловіка її сина Метью.

Еліджо розповіла, що сама запропонувала себе як сурогатну матір.

"Мені подобається бути вагітною, я думаю, я була б хорошим кандидатом", - згадує Еліджо цю розмову в інтерв'ю NBC.

Медики схвалили кандидатуру: після аналізів виявилося, що завдяки відмінному здоров'ю Еліджо її вiк не стоятиме на заваді здорової вагітності.

Пара розглядала кілька варіантів кандидатів на роль сурогатної матері, в тому числі сестру Лію, але та нещодавно народила дитину і не була готова до повторної вагітності. Це не завадило їй стати біологічною матір'ю дівчинки, яку виносила Сесіль Еліджо.

"Це для мене акт створення, по-справжньому творчий. Так народжується поезія", - прокоментував народження доньки Метью Еліджо.

Народження дитини вийшло недешевим: одні лише послуги екстракорпорального запліднення обійшлися парі в суму близько $40 тисяч, пише The Omaha World Herald.

Відзначимо, що випадок Еліджо і її внучки не унікальний. На початку 2019 року у Великобританії розповідали про 55-річну жінку, яка стала сурогатною матір'ю для дитини своєї доньки, що народилася без матки і не могла сама завагітніти. У 2016 році в пресі розповідали про "найстаршу сурогатну матір" - 67-річну грекиню, яка народила дитину для зневіреної завагітніти доньки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram