ГоловнаСвіт

У Сенаті США запропонували нові санкції проти Росії

Передбачені обмежувальні заходи в банківському секторі, сферах енергетики та оборонної промисловості.

У Сенаті США запропонували нові санкції проти Росії
Фото: kp.ua

Американські сенатори - демократ Кріс ван Голлен і республіканець Марко Рубіо внесли в Конгрес США законопроект, спрямований на запобігання втручанню Росії в американські вибори. Законопроектом передбачені обмежувальні заходи в банківському секторі, сферах енергетики та оборонної промисловості.

Крім того, законопроект передбачає заборону на операції з російським зовнішнім боргом, передає Bloomberg.

Згідно із законопроектом, директор Національної розвідки США повинен буде протягом 30 днів після будь-яких виборів федерального масштабу відзвітувати, чи втручалася в них Росія або будь-яка інша іноземна держава. Якщо таке втручання було виявлено, то протягом 10 днів пропонується вводити санкції.

У разі встановлення факту втручання РФ, законопроект передбачає введення санкцій проти російських банків та енергетичних компаній протягом 10 днів. До банків, проти яких автори документа готові ввести санкції, увійшли "Сбербанк", "ВТБ"," Газпромбанк"," Россельхозбанк" і "Внешэкономбанк".

Крім того, законопроектом передбачено заборону всіх транзакцій з російським суверенним боргом, що підпадають під юрисдикцію США. Також сенатори пропонують заморозити всі активи осіб, які перебувають під санкціями в США.

У 2014 році у зв'язку з приєднанням Криму і роллю, яку російська влада відіграла в українській кризі, США, а також Євросоюз ввели санкції проти Росії. Відтоді вони неодноразово посилювалися, а їх дія продовжувалася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram