ГоловнаСвіт

Комітет Європарламенту підтримав безвіз між Великобританією і ЄС після "Брекзиту"

Громадяни Великобританії зможуть відвідувати материк з метою туризму, але не роботи.

Комітет Європарламенту підтримав безвіз між Великобританією і ЄС після "Брекзиту"
Фото: EPA/UPG

Комітет Європарламенту підтримав ініціативу про безвізовий в'їзд у країни ЄС для громадян Великобританії після "Брекзиту". Про це сьогодні повідомило агентство Associated Press.

Комітет проголосував 38 голосами за те, щоб дозволити безвізові поїздки британцям по роботі або з метою туризму. Вісім членів комітету проголосували проти, троє утрималися.

Як очікується, голосування з цього питання всього Європарламенту пройде в четвер. Документ, який підтримав комітет, дозволяє британцям залишатися в країнах ЄС на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду, проте він не дає дозволу на роботу. У підсумку навіть у разі "Брекзиту" без угоди британці зможуть на короткий період приїжджати в ЄС.

Нагадаємо, парламент Великобританії відхилив 4 варіанти угоди про "Брекзит", включаючи договір, підписаний прем'єр-міністром Терезою Мей.

У ЄС очікують, що Великобританія також не вводитиме віз для громадян Євросоюзу, які відвідують країну. У Лондоні раніше заявляли, що не мають наміру вимагати віз від громадян ЄС, які приїжджають до Великобританії на короткий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram