ГоловнаСвіт

У курортному маєтку Трампа затримали жінку з двома паспортами КНР

Китаянка мала при собі чотири телефони, ноутбук, жорсткий диск і флешку з шкідливим ПЗ.

У курортному маєтку Трампа затримали жінку з двома паспортами КНР
Фото: washingtonpost

На курорті Дональда Трампа Мар-а-Лаго у Флориді 30 березня затримали жінку на ім'я Юцзін Чжан, яка незаконно проникла на територію маєтку, повідомляє Washington Post.

Спочатку китаянка проникла на територію, переконавши охорону, що збирається відвідати басейн. Один з охоронців підтвердив, що її прізвище збігається з прізвищем одного з членів клубу. Агенти секретної служби заарештували жінку вже після того, як вона минула кілька рівнів безпеки і отримала доступ до зони прийому на курорті президента Трампа.

За словами Юцзін Чжан, вона прибула в маєток для участі в якомусь заході китайсько-американської асоціації під егідою ООН. Вона показала співробітнику безпеки нібито запрошення на подію, але він не зміг його прочитати, оскільки все було написано китайською.

Під час затримання й обшуку в китаянки виявили два паспорти, чотири мобільні телефони, ноутбук, жорсткий диск і флеш-накопичувач, на якому зберігалися шкідливі програми.

Під час допиту жінка повідомила, що вона вирушила з Шанхая у Флориду на прохання свого китайського друга Чарльза, щоб побувати на заході під егідою ООН і "спробувати поговорити з членом сім'ї президента про китайські й американські зовнішньоекономічні відносини". За її словами, вона спілкувалася з Чарльзом тільки через популярний у Китаї месенджер WeChat.

Зазначають, що спочатку Юцзін Чжан поводилася так, ніби не розуміє по-англійськи, але під час інтерв'ю з агентами вона "продемонструвала докладне знання і здатність розмовляти і розуміти навіть тонкі нюанси англійської мови".

За інформацією CNN, жінку звинувачено в неправдивих свідченнях, а також у незаконному проникненні в будинок чи на територію з обмеженим доступом. 8 квітня вона повинна постати перед судом.

У Washington Post пишуть, що Дональд Трамп, який перебував 30 березня у Флориді, не був у маєтку на той момент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram