ГоловнаСвіт

Парламент Венесуели позбавив Гуайдо недоторканності

Тепер Верховний суд зможе продовжити процес над головним опозиціонером.

Парламент Венесуели позбавив Гуайдо недоторканності
Хуан Гуайдо

Національна конституційна асамблея Венесуели, яка підтримує президента країни Ніколаса Мадуро, прийняла рішення зняти депутатську недоторканність з лідера опозиції Хуана Гуайдо. Про це повідомляє агентство Reuters.

Це рішення відкриває можливість кримінального переслідування Гуайдо і є кроком до його можливого арешту. Після зняття недоторканності Верховний суд країни може продовжити судовий розгляду у справі головного опозиціонера Гуайдо, який раніше був захищений депутатським імунітетом.

"Це рішення формально дозволяє продовжити судовий процес над Гуайдо", - заявив спікер Конституційної асамблеї Діосдадо Кабелло.

Нагадаємо, раніше Верховний суд Венесуели звернувся до Національних установчих зборів країни (Конституційної асамблеї) з проханням відкликати депутатську недоторканність лідера опозиції Хуана Гуайдо. Суд також заборонив лідеру опозиції залишати країну без дозволу і визнав його винним у неповазі до влади. За рішенням Верховного суду також були заблоковані рахунки Хуана Гуайдо на венесуельській території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram