ГоловнаСвіт

Росія відкрила навчальний вертолітний центр у Венесуелі

РФ постачала у Венесуелу винищувачі, танки і системи протиповітряної оборони.

Росія відкрила навчальний вертолітний центр у Венесуелі
Фото: MilitaryArms.ru

Росія відкрила навчальний центр у Венесуелі, щоб допомогти пілотам країни літати на військових гелікоптерах російського виробництва.

Про це заявив російський державний промисловий конгломерат "Ростех", передає Reuters.

"Ростех" заявив, що центр відкрили в четвер минулого тижня, того самого дня, коли Білий дім попередив Москву й інші країни, які підтримують Мадуро, стосовно відправлення військ і військової техніки, заявивши, що Сполучені Штати будуть розглядати такі дії як "пряму загрозу" безпеці регіону", - йдеться в повідомленні.

США, які підтримують лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо, виступили з попередженням після того, як два літаки російських ВПС з майже 100 військовослужбовцями приземлилися біля Каракаса.

У "Ростеху" заявили, що новий навчальний центр, місце розташування якого не розкривається, створено за допомогою російських фахівців, він призначений для навчання венесуельських пілотів російських бойових вертольотів Мі-35М, а також російських військових транспортних вертольотів.

Об'єкт відкрили за контрактом з венесуельським державним виробником зброї CAVIM.

Росія, яка також постачала у Венесуелу винищувачі, танки і системи протиповітряної оборони, відкинула критику Сполученими Штатами її військової співпраці з Каракасом, заявивши, що вона не втручається у внутрішні справи латиноамериканської країни і не становить загрози регіональній стабільності.

Президент США Дональд Трамп заявив, що "Росія повинна піти" з Венесуели і що "всі варіанти" відкриті, щоб змусити її зменшити свою допомогу Мадуро, що підвищує перспективу введення нових санкцій США проти Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram