ГоловнаСвіт

Мей вирішила попросити ЄС ще про одну відстрочку "Брекзиту"

Євросоюз планує вирішити долю Британії на надзвичайному саміті 10 квітня.

Мей вирішила попросити ЄС ще про одну відстрочку "Брекзиту"
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей за десять днів до умовної дати виходу країни з Євросоюзу вирішила просити лідерів ЄС ще про одну відстрочку "Брекзиту".

Тереза Мей виступила із заявою ввечері у вівторок, 2 квітня, повідомляє ВВС.

Після багатогодинного екстреного засідання уряду прем'єр оголосила, що, оскільки парламент Британії не може прийняти жодного рішення щодо форми виходу з ЄС, країні потрібна ще одна відстрочка "Брекзиту", але вона не повинна бути довгою.

Заява Мей принаймні побічно означає, що вона не має наміру вести країну до "обвального Брекзиту" 12 квітня, чого побоювалися багато і в Британії, і в решті Європи.

Британія спочатку повинна була вийти з ЄС 29 березня, але через нездатність британських політиків домовитися Брюссель уже дав їй відстрочку до 12 квітня.

Тепер лідери Євросоюзу кажуть, що готові ще раз відкласти "Брекзит", але хочуть знати, що уряд і парламент Британії збираються зробити за цей додатковий час - яким чином вийти з глухого кута.

Якщо Лондон не зможе переконливо пояснити, що він буде робити з відстрочкою, то може її не одержати, і тоді 12 квітня країна "випаде" з ЄС без врегульованих відносин.

ЄС планує вирішити долю Британії на надзвичайному саміті ввечері 10 квітня.

Напередодні британський парламент відкинув чотири альтернативні варіанти Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram