ГоловнаСвіт

Убивці брата Кім Чен Ина дали 3 роки і 4 місяці

Жінка не знала, що бере участь у злочині.

Убивці брата Кім Чен Ина дали 3 роки і 4 місяці
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Малайзії 1 квітня засудив громадянку В'єтнаму Доан Тхі Хионг до 3 років і 4 місяців позбавлення волі за дії, що спричинили смерть Кім Чон Нама, старшого брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Про це пише місцеве видання The Star.

До терміну основного покарання зараховано час арешту, під яким Доан перебувала з 15 лютого 2017 року.

Спочатку жінку звинувачували в умисному вбивстві (покарання - смертний вирок), але в рамках угоди з прокурором вона визнала себе винуватою за м'якшим звинуваченням в умисному заподіянні шкоди небезпечною речовиною (покарання - до 10 років позбавлення волі).

Суддя не призначив їй максимального покарання, повіривши в те, що в неї не було наміру вбити Кім Чон Нама.

Нагадаємо, минулого місяця прямо в залі суду було звільнено другу підозрювану 26-річну громадянку Індонезії Сіті Айсіа.

Кім Чон Нама вбили 13 лютого 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура. За даними Міністерства охорони здоров'я Малайзії, причиною загибелі чоловіка став параліч, викликаний забороненою хімічною речовиною VX. За версією слідства, просочену речовиною хустку в аеропорту накинули на голову Кім Чон Наму. На думку південнокорейських спецслужб, убивство було організовано північнокорейською розвідкою.

Суд у цій справі розпочався 2 жовтня 2017 року в малайзійському Шах-Аламі. Обвинувачені дівчата провини у вбивстві не визнали. За їхніми словами, вони думали, що беруть участь у телевізійному розіграші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram