ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив закрити кордон з Мексикою, якщо там не зникне потік нелегалів

Президент США заявив, що міграційні закони Мексики сильніші, ніж у Штатах.

Трамп пригрозив закрити кордон з Мексикою, якщо там не зникне потік нелегалів
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп пригрозив Мексиці закриттям кордону наступного тижня. Про це американський лідер написав у своєму Twitter.

Трамп підкреслив, що Мексика повинна негайно припинити проникнення нелегалів у США.

"Демократи дали нам найслабші імміграційні закони в світі. У Мексики сильніші, вони заробляють більш ніж 100 мільярдів доларів на Сполучених Штатах. Тому Конгрес повинен змінити наші слабкі імміграційні закони зараз, а Мексика повинна зупинити проникнення нелегалів у США через свою країну і наш південний кордон. Мексика впродовж багатьох років багатіла за рахунок США... Якщо Мексика негайно не зупинить усю нелегальну імміграцію в США через південний кордон, я закрию кордон або великі ділянки кордону наступного тижня ... Ми втрачаємо з ними стільки грошей ... закриття кордону було б хорошим рішенням", - написав президент США.

Нагадаємо, караван мігрантів з Центральної Америки і Куби почав рух з півдня Мексики до кордону з США. За даними міграційних служб, усього в каравані налічується близько 1,2 тис. осіб.

На початку січня через кордон Мексики зі США спробували прорватися близько 150 мігрантів, прикордонники застосували сльозогінний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram