ГоловнаСвіт

Британський парламент втретє відхилив угоду про Brexit

Країні загрожує "жорсткий вихід" 12 квітня.

Британський парламент втретє відхилив угоду про Brexit
Фото: EPA/UPG

Палата громад Британії в п'ятницю втретє відкинула угоду про умови виходу Британії з Європейського Союзу.

Проти угоди висловилися 344 депутати, за - 286, пише BBC.

Якби угода була схвалена парламентом, Британія покинула би ЄС 22 травня - такими були умови відстрочки, яку лідери країн Євросоюзу дали британцям на саміті 21-22 березня.

Тепер британські політики повинні до 12 квітня визначитися, коли і яким чином вони хочуть вивести країну з Євросоюзу, і чи хочуть узагалі.

Якщо вони цього не зроблять, то стандартно 12 квітня країна покине ЄС без урегульованих відносин. На думку багатьох політиків, експертів і бізнесменів, це буде якщо не катастрофою, то серйозним потрясінням для економіки Британії і відчутним ударом по економіці Євросоюзу.

Угода про вихід Великобританії зі складу ЄС - це документ на 585 сторінок, що носить обов'язковий для виконання характер і встановлює умови виходу Британії з ЄС. Серед іншого, він зобов'язує Лондон заплатити Брюсселю 39 млрд фунтів у рахунок раніше прийнятих зобов'язань перед європейським бюджетом, роз'яснює права громадян ЄС, які проживають у Великобританії, і британських громадян у країнах ЄС і передбачає механізм, за якого кордон між Північною Ірландією і Ірландською Республікою залишиться повністю відкритою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram