ГоловнаСвіт

Гуайдо заборонили 15 років займати держпосади у Венесуелі

Причиною для такої заборони влада назвала "нестиковки" в його податковій декларації.

Гуайдо заборонили 15 років займати держпосади у Венесуелі
Хуан Гуайдо
Фото: EPA/UPG

Лідерові опозиції Венесуели Хуану Гуайдо заборонено на 15 років займати виборні керівні посади - це максимальний передбачений законом термін.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

За словами керівника Контрольного управління Венесуели Елвіса Аморосо, причиною для такої заборони стали "нестиковки в податковій декларації" політика.

У січні Гуайдо, який очолював підконтрольну опозиції Національну асамблею, оголосив себе головою тимчасового уряду. Його підтримали понад 50 країн.

Зазначають, що рішення про заборону набуде чинності, якщо він наприкінці терміну вирішить переобиратися в Національну асамблею.

Гуайдо відкинув постанову Аморосо і заявив, що визнає його генеральним аудитором країни. "Тільки законний конгрес має повноваження призначати генерального аудитора", - підкреслив політик.

Нагадаємо, напередодні Гуайдо анонсував мітинг на 30 березня і початок "операції" Свобода "6 квітня

23 січня Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели, тому що парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включно з Україною, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового голови держави. Росія, Білорусь і Китай виступили на підтримку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram