ГоловнаСвіт

Радбез ООН прийняв резолюцію проти фінансування тероризму

Країни-члени ООН повинні привести своє законодавство у відповідність до завдань переслідування тих, хто фінансує терористів.

Радбез ООН прийняв резолюцію проти фінансування тероризму
Совбез ООН
Фото: пресс-служба президента

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй у четвер, 28 березня, одностайно прийняла запропоновану Францією нову резолюцію щодо протидії фінансуванню терористичних організацій.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Резолюція зобов'язує країни-членів ООН привести своє внутрішнє законодавство у відповідність до завдань переслідування і покарання тих, хто прямо або побічно фінансує терористичні організації чи терористів-одинаків.

"Ми повинні боротися з коренем зла і докладати більше зусиль для того, щоб ізолювати тероризм, спустошивши його джерела фінансування", - підкреслив голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан, який представив резолюцію.

Радбез ООН і раніше неодноразово виявляв стурбованість питанням фінансування тероризму. Зокрема, в серпні тут обговорювалася спроба терористичного угруповання "Ісламська держава" вийти на легальні джерела доходів.

Повідомляли, що ІДІЛ концентрується на нових джерелах фінансування, активно вкладаючи кошти в туристичний і готельний бізнес, сільське господарство і рибницькі ферми, фармакологічні та будівельні компанії, а також спекулюючи на фондових біржах. Про це заявив тоді постпред РФ при ООН Василь Небензя. За його словами, фіксується також "прагнення терористів інвестувати кошти в легальні сектори економіки цілої низки країн".

"Ухвалення резолюції відбувається в критичний час. Недавні атаки по всьому світу показують, що фінансові потоки продовжують доходити до терористичних груп", - заявив на засіданні Радбезу ООН голова Контртерористичного управління ООН, російський дипломат Володимир Воронков.

Нагадаємо, постпред України при ООН Володимир Єльченко під час промови на відкритих дебатах Радбезу організації заявив, що Росія в Криму дискредитує міжнародну боротьбу з тероризмом, проводячи обшуки і затримуючи кримських татар і українських активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram