ГоловнаСвіт

Європарламент визнав Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Депутати закликали "нелегальний режим Мадуро" припинити насильство.

Європарламент визнав Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели
Хуан Гуайдо

Європейський парламент визнав опозиційного політика Хуана Гуайдо тимчасовим легітимним президентом Венесуели і підтримав проведення в країні вільних і прозорих президентських виборів.

Про це йдеться в ухваленій в четвер резолюції законодавчого органу Євросоюзу, повідомляє Укрінформ.

"Європарламент підтвердив своє визнання Хуана Гуайдо легітимним тимчасовим президентом Венесуели і висловив свою повну підтримку його плану, зокрема, формування національного перехідного уряду і проведення позачергових президентських виборів", - заявили в ЄП.

Депутати також закликали "нелегальний режим Мадуро" припинити насильство, ув'язнення та репресії проти журналістів, політичних лідерів та членів команди Гуайдо.

Європарламент закликав до введення додаткових санкцій щодо закордонних активів представників нелегітимного керівництва країни, а також проти осіб, причетних до порушення прав людини і репресій.

Резолюція також підтримала міжнародні зусилля і солідарність з подолання гуманітарної та міграційної кризи в країні і в регіоні.

23 січня Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, тому що раніше парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро на пост глави держави неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включаючи Україну, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового глави держави. Росія, Білорусь і Китай виступили на підтримку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram