ГоловнаСвіт

Венесуела знову залишилася без електрики, в країні оголошено вихідний день

Предыдущий блэкаут длился почти неделю.

Венесуела знову залишилася без електрики, в країні оголошено вихідний день
Фото: EPA/UPG

Четвер, 28 березня, оголошено неробочим днем у Венесуелі через тривале масштабне відключення електроенергії в країні. Про це повідомив міністр зв'язку і інформації країни Хорхе Родрігес, пише "Інтерфакс-Україна".

"Інтенсивно займаючись відновленням національної енергосистеми, яка постраждала від найсерйознішого теракту в історії Венесуели, боліваріанський уряд вирішив призупинити трудову і освітню діяльність завтра, в четвер 28 березня. Ми переможемо!" - написав Родрігес.

Друге за останній час масове відключення електрики було зафіксовано в ніч на вівторок у Венесуелі. За даними енергетиків, воно торкнулося 88% території країни. Проблеми з енергопостачанням спостерігаються в 20 штатах.

Нагадаємо, раніше в березні у Венесуелі вже відбулося масове відключення електрики, в результаті чого без світла залишилася майже вся територія країни. Тоді влада заявила, що це сталося з вини США й опозиції, які організували хакерську атаку на ГЕС, яка виробляє основну частину електрики в Венесуелі. Лідер опозиції Хуан Гуайдо, своєю чергою, заявив, що відключення сталося через некомпетентність влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram