ГоловнаСвіт

Австралія і Нідерланди почали переговори з Росією з приводу збитого літака рейсу MH17

Австралія і Нідерланди почали переговори з Росією з приводу збитого літака рейсу MH17
Фото: EPA/UPG

Представники Російської Федерації, Австралії та Нідерландів почали тристоронні зустрічі у справі про катастрофу авіалайнера компанії Malaysia Airlines на Донбасі в 2014 році.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на західні ЗМІ.

"Ми не можемо вдаватися в деталі процесу, тому що конфіденційність грає тут ключову роль", - заявив голова МЗС Нідерландів Стеф Блок на спільній прес-конференції з австралійською колегою Маріс Пейн.

"Але я можу сказати наступне: ми, як і раніше, прихильні завданню домогтися правди, справедливості та відповідальності", - додав він.

Блок і Пейн також заявили, що після початку зустрічей з російською стороною вони досягли певних успіхів у справі встановлення відповідальних за катастрофу авіалайнера.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули.

У травні 2018 року Міжнародна слідча група дійшла висновку: лайнер було збито ракетою з комплексу "Бук", що належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, яка базується в Курську. Україна зробила аналогічні висновки наступного дня після катастрофи. НАТО і ЄС закликали РФ визнати свою роль у катастрофі MH17 і співпрацювати зі слідством.

У МЗС Росії, своєю чергою, висновки розслідування назвали "зразком голослівних звинувачень", а президент Володимир Путін заявив, що РФ визнає результати розслідування тільки в тому разі, якщо сама братиме в ньому участь.

У лютому 2019 року Нідерланди заявили, що розраховують приступити до офіційних переговорів з РФ з приводу відповідальності за катастрофу літака найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram