ГоловнаСвіт

Уряд Великобританії відмовився розглядати петицію проти Brexit

Петицію підписали понад майже 5,8 мільйона жителів країни.

Уряд Великобританії відмовився розглядати петицію проти Brexit
Brexit
Фото: pixabay.org

Уряд Великобританії не має наміру просити Євросоюз про скасування процедури виходу країни зі складу ЄС і продовжить працювати над здійсненням Brexit.

Про це йдеться в заяві на сайті парламенту під текстом петиції про скасування Brexit, яку підтримали майже 5,8 мільйона жителів Британії.

"Ми поважаємо результати референдуму 2016 року і будемо працювати над тим, щоб забезпечити вихід нашої країни з ЄС, який принесе користь усім, незалежно від того, проголосували вони за те, щоб вийти або залишитися", - йдеться в документі.

Відзначають також, що відмова від статті 50 Лісабонського договору, що регламентує вихід з ЄС, і, отже, збереження в Європейському Союзі "підірве нашу демократію і довіру, яку мільйони виборців надали уряду".

Водночас уряд визнав, що петиція отримала велику підтримку, відзначивши, що майже три чверті британців, які мають право голосувати, взяли участь у референдумі і їхню думку враховуватимуть.

Нагадаємо, Євросоюз дав прем'єру Британії Терезі Мей час до 12 квітня, щоб отримати підтримку депутатів за згодою, якої вона досягла з Брюсселем, або знайти ефективну альтернативу, що може включати тривалу затримку виходу Великобританії з ЄС. У такому випадку Великобританія вийде з ЄС 22 травня.

Рішення про вихід Британії з ЄС прийняли на референдумі 2016 року, але представники Мей не змогли домовитися з Брюсселем з приводу угоди, прийнятної для всіх партій парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram