ГоловнаСвіт

У Росії затримали екс-міністра Михайла Абизова за звинуваченням у шахрайстві

Йдеться про розкрадання чотирьох мільярдів рублів.

У Росії затримали екс-міністра Михайла Абизова за звинуваченням у шахрайстві
Михаил Абызов
Фото: Известия/Анна Исакова

Екс-міністр "Відкритого уряду" Російської Федерації Михайло Абизов затриманий за звинуваченням у великому шахрайстві і створенні організованої злочинної групи. Йдеться про розкрадання чотирьох мільярдів рублів, передає Интерфакс.

Абизову інкримінують створення злочинної групи з використанням службового становища, шахрайство в особливо великому розмірі. Справу веде Головне управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету РФ.

Адвокат екс-міністра повідомив агентству, що Абизов провину не визнає.

За версією слідства, гроші були викрадені у ВАТ "Сибірська енергетична компанія" і ВАТ "Регіональні електричні мережі" та виведені за кордон. Цим Абизов і інші обвинувачені "поставили під загрозу сталий економічний розвиток та енергетичну безпеку низки російських регіонів", - цитують позицію слідства російські ЗМІ.

Повідомляється, що останнім часом Абизов, який покинув уряд після обрання Володимира Путіна на новий термін, жив в Італії, проте 25 березня, за словами джерела РБК, він був у Росії.

У 2012-2018 роках Абизов обіймав посаду міністра з питань "Відкритого уряду". Після президентських виборів ця посада була скасована і чиновник не увійшов до складу нового уряду.

Наприкінці січня в Росії затримали члена Ради Федерації Рауфа Арашукова під час засідання ради федерації, а пізніше заарештували до 30 березня. Його підозрюють у двох вбивствах, організації злочинної групи та в тиску на свідка. Підозрюваний свою провину не визнає.

Пізніше суд у Москві заарештував Рауля Арашукова, батька заарештованого члена Ради Федерації Росії від Карачаєво-Черкесії Рауфа Арашукова, до 30 березня, його підозрюють у створенні злочинної групи та шахрайстві. Свою провину він не визнає. Адвокат заявив про тиск на свого підзахисного з вимогою визнати провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram