ГоловнаСвіт

Конгрес США не зміг подолати вето Трампа щодо режиму НС на кордоні з Мексикою

Законодавцям не вдалося набрати необхідні дві третини голосів.

Конгрес США не зміг подолати вето Трампа щодо режиму НС на кордоні з Мексикою
Фото: Wiki

Палата представників Конгресу США не змогла подолати вето, накладене президентом Дональдом Трампом на ухвалену нею резолюцію про скасування надзвичайного стану на американо-мексиканському кордоні.

Законодавцям не вдалося набрати необхідні для цього дві третини голосів. Під час 248 голосів, поданих за подолання вето і 181 - проти, Трамп може як і раніше переспрямовувати федеральні ресурси на будівництво стіни, передає Голос Америки.

Дональд Трамп ввів надзвичайний стан 15 лютого, щоб в обхід Конгресу профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Щоб захистити свій указ про режим НС на кордоні з Мексикою, Трамп вперше використав вето.

Режим надзвичайного стану допускає надання президенту США розширених повноважень для боротьби з кризою. Опоненти Трампа вважають це зловживанням посадовими можливостями.

Нагадаємо, 22 грудня 2018 року уряд США частково припинив роботу після того, як Трамп і Конгрес не змогли затвердити бюджет через питання фінансування стіни на кордоні з Мексикою. Без грошового забезпечення залишилися 9 міністерств, включаючи Держдеп. Наприкінці січня, на 35-й день шатдауну, сторони домовилися про його припинення і роботу уряду на умовах тимчасового фінансування.

Це перше вето, накладене Трампом, з моменту вступу на посаду в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram