ГоловнаСвіт

Європарламент схвалив відмову від переходу на літній і зимовий час

Востаннє стрілки годинника в ЄС переведуть 2021 року.

Європарламент схвалив відмову від переходу на літній і зимовий час

Депутати Європарламенту проголосували за припинення переведення годинників на літній і зимовий час, починаючи з 2021 року.

Про це повідомляє Reuters.

На підтримку рішення виступили в Страсбурзі 410 депутатів, проти - 192, ще 51 утримався.

"Країни ЄС, які вирішать зберегти літній час, повинні востаннє перевести свої годинники в останню неділю березня 2021 року. А ті, хто волітиме зберегти стандартний (зимовий) час, зможуть зробити останню зміну часу в останню неділю жовтня 2021 року", - йдеться в законодавчій пропозиції.

Так Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії відмовитися від сезонної зміни часу, але запропонував зробити це не 2019 року, а 2021-го.

Нагадаємо, торік у ЄС запропонували скасувати перехід на сезонний час. Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер ініціював дебати в парламенті після того, як більшість опитаних громадян ЄС заявили, що переведення годинників потрібно скасувати.

Завдяки рішенню Євросоюзу переведення часу можуть скасувати і в Україні.

У Північній півкулі перехід на літній час використовують майже повсюдно у США, Канаді, Мексиці, а також на Кубі, в Ірані, Сирії, Йорданії, Лівані й Ізраїлі. У Південній півкулі стрілки переводять в Австралії, Новій Зеландії, Чилі, кількох штатах Бразилії і в Парагваї.

Відмовилися від переходу на літній час Японія, Китай, Індія, Сінгапур і кілька інших країн, а також деякі колишні республіки Радянського Союзу, в тому числі Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram