ГоловнаСвіт

Латвійське телебачення звільнило співробітника за телеміст для Russia Today

У студії держканалу лунала критика зовнішньої політики Латвії.

Латвійське телебачення звільнило співробітника за телеміст для Russia Today
Фото: navva.org

Латвійське телебачення (LTV) звільнило співробітника, який організував пряму трансляцію для російського пропагандистського телеканалу Russia Today.

Про це пише "Делфі" з посиланням на члена правління LTV Іварса Прієде.

Телеміст, за який покарали співробітника LTV, відбувся 14 березня в студії державної телекомпанії. Під час трансляції колишній міністр закордонних справ Латвії Яніс Юрканс дав інтерв'ю. У ньому він критикував латвійську зовнішню політику, присутність НАТО в країнах Балтії і ставлення до етнічних меншин.

Фото: bb.lv

Пряму трансляцію забезпечували ще вісім співробітників телеканалу, однак за процес відповідав звільнений співробітник на ім'я Харійс Лавкінайтіс.

Цей чоловік організував усе одноосібно, про що інші відповідальні співробітники дізналися після трансляції. Він пропрацював на LTV понад 30 років.

Ситуацію з прямою трансляцією для Russia Today розглядали на засіданні комісії Сейму з прав людини і громадських справ. Її члени вказали, що відповідальність за подію лежить не тільки на звільненому працівникові, а й правлінні LTV і членах Національної ради з питань електронних ЗМІ.

"Ми говоримо про гібридну війну, безпеку. Я дивуюся керівництву LTV, у підпорядкуванні якого перебувають політично безграмотні люди. Це викликає питання про відповідність керівника LTV займаній посади. Це також відповідальність Національної ради з електронних ЗМІ", - заявила депутат Дагмара Бейтнере-Ле Галл (Нова консервативна партія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram