ГоловнаСвіт

Палата представників США прийняла законопроект, спрямований проти "Північного потоку-2"

РФ використовує газ як зброю для примусу і маніпулювання.

Палата представників США прийняла законопроект, спрямований проти "Північного потоку-2"
Фото: kestan.com

Нижня палата парламенту США 26 березня проголосувала за "Акт на підтримку європейської енергетичної безпеки та диверсифікації", спрямований проти російського трубопроводу "Північний потік-2".

Як зазначає "Голос Америки", законопроект закликає уряд США вжити заходів до того, щоб скоротити залежність країн європейського регіону від російських енергоресурсів, сприяти збільшенню конкуренції на ринку, сприяти компаніям США, які інвестують в європейську енергетичну інфраструктуру, а також нарощувати експорт технологій і енергоресурсів до Європи.

"Російська Федерація на чолі з Володимиром Путіним уже давно використовує енергоносії як зброю для примусу та маніпулювання європейськими країнами. Оскільки виробництво енергії в США зростає, у нас є чудова можливість підтримати наших союзників і надати альтернативу позиціям, на яких закріпилася Росія, в тому, що стосується джерел енергії", - сказав після голосування співавтор законопроекту Адам Кінзінгер з Демпартії.

Сенат ще не проголосував за цей законопроект, але на його розгляді є аналогічний законопроект, внесений сенаторами від обох партій.

Трубопровід, який належить російській енергетичній компанії "Газпром", перебуває в центрі міжнародної уваги відтоді, як у 2014 році Росія анексувала Крим. Німеччина намагається переконати інші країни підтримати "Північний потік-2".

Адміністрація президента Дональда Трампа виступає проти будівництва трубопроводу.

Газопровід "Північний потік-2" повинен постачати газ до Німеччини в обхід інших країн безпосередньо з Росії, роботи з будівництва планують завершити в 2019 році. В цьому ж році закінчується термін домовленостей між Москвою і Києвом про транзит газу через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram