ГоловнаСвіт

Міністр фінансів Британії спростував інформацію про змову проти Мей

"Міркувати про зміну гравців на дошці зараз - це самолюбування".

Міністр фінансів Британії спростував інформацію про змову проти Мей
Филип Хаммонд, министр обороны Великобритании
Фото: EPA/UPG

Міністр фінансів Великобританії Філіп Хаммонд спростував чутки про те, що члени уряду готують путч з метою скидання прем'єр-міністра Терези Мей через розбіжності щодо Brexit. Про це повідомляє DW.

Він зазначив, що зміна прем'єр-міністра у цьому випадку не допоможе. На думку міністра, Великобританія повинна знайти шлях упорядкованого виходу з ЄС замість того, щоб намагатися скинути Терезу Мей

"Міркувати про зміну гравців на дошці зараз - це, чесно кажучи, самозамилування", - заявив Хаммонд.

Глава британського Мінфіну також заперечує, що намагається зробити тимчасовим прем'єром главу секретаріату кабінету міністрів Девіда Лідінгтона, який фактично є заступником Терези Мей.

Раніше британське видання The Times повідомило, що не менш ніж 11 міністрів уряду наполягають на відставці прем'єр-міністра Терези Мей через проблеми, пов'язані з виходом Великобританії зі складу Європейського союзу.

Нагадаємо, вчора близько мільйона британців вийшли на марш за повторний референдум щодо "Брекзиту".

Раніше повідомлялося, що на ранок суботи на сайті британського парламенту петиція за скасування "Брекзиту" набрала понад 4 млн голосів за необхідних 100 тисяч.

14 березня британський парламент відмовився від другого референдуму про Brexit.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що Великобританія надіслала ЄС офіційний запит про відтермінування виходу країни з організації до 30 червня. У листі вона також заявила про намір висунути нові пропозиції щодо захисту внутрішнього ринку Британії в світлі виходу з ЄС. 

Євросоюз погодився відкласти "Брекзит" до 22 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram