ГоловнаСвіт

Лайнер Viking Sky, що зазнав аварії, своїм ходом прибув у порт Мольде (оновлено)

Майже половину пасажирів евакуювали вертольотами.

Евакуація пасажирів з порома Viking Sky завершена, судно своїм ходом йде в норвезький порт Мольде. Про це з посиланням на компанію-оператора порома Viking Ocean Cruises пише Интерфакс.

"Усього вертольотами з борта порома були евакуйовані 479 чоловік з 1373 пасажирів. При цьому 17 осіб госпіталізовано, деякі із забоями і переломами", - йдеться в повідомленні.

Раніше представники екстрених служб Норвегії заявили, що людям, котрі лишилися на борту порома, нічого не загрожує. Зараз на Viking Sky залишаються 458 членів екіпажу і 436 пасажирів. Пором супроводжують один буксир і два судна супроводу.

Наступний вихід Viking Sky в море, намічений на 27 березня, скасовано.

Оновлення. Лайнер своїм ходом прибув у порт Мольде, повідомляє BBC, судно ввійшло в норвезький порт близько 17:15 за місцевим часом.

Фото: EPA/UPG

Лайнер Viking Sky йшов звичайним рейсом з Тромсе в Ставангер. 23 березня судно подало сигнал лиха у зв'язку з відмовою двигунів в умовах сильного хвилювання на морі і сильного вітру. Хустадвіка - район, де сталася аварія, - вважається одним з найбільш небезпечних на узбережжі Норвегії. Була загроза, що судно викине на скелі, тому було вирішено евакуювати пасажирів.

Фото: EPA/UPG

До евакуації підключили п'ять вертольотів і декілька суден. Усього на борту судна було 1 373 особи, включаючи членів команди і пасажирів. Більшість із них - британці та американці. Майже 500 людей встигли перевезти на берег.

24 березня команді судна вдалося завести двигуни і взяти курс на Мольде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram