ГоловнаСвіт

Норвезький лайнер, що зазнав аварії, відновив рух (оновлено)

На борту лайнера перебували 1373 людини, 300 з них вдалося евакуювати на вертольотах.

З норвезького круїзного лайнера Viking Sky, який напередодні зазнав аварії під час шторму поблизу західного узбережжя Норвегії, евакуювали 297 пасажирів. Про це повідомляє Німецька хвиля.

Людей евакуюють з лайнера за допомогою вертольотів
Фото: WNCN
Людей евакуюють з лайнера за допомогою вертольотів

"Десять постраждалих доставлені в лікарню. Більшість пасажирів є американцями і британцями. До евакуації залучені вертольоти і рятувальні судна", - йдеться в повідомленні.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

На борту лайнера перебували 1373 людини - 915 пасажирів і 458 членів екіпажу.

За даними норвезької щоденної газети Verdens Gang, в Viking Sky працюють три з чотирьох двигунів, це свідчить про здатність судна до маневрування, проте ситуація ускладнена сильним вітром.

Оновлення 12:10. На круїзному лайнері Viking Sky, що потрапив в аварію під час шторму біля узбережжя Норвегії, відремонтували три з чотирьох двигунів. Судно знову може рухатися самостійно. Про це з посиланням на представника рятувальної команди повідомляє Німецька хвиля.

Зазначається, що Viking Sky планується відбуксирувати в один з портів. За даними на ранок 24 березня, з лайнера евакуювали 338 осіб. 17 осіб були госпіталізовані.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, 23 березня поблизу західного узбережжя Норвегії сталася аварія круїзного лайнера компанії Viking Ocean, на борту якого перебували понад 1300 пасажирів. У судна під час шторму зламався двигун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram