ГоловнаСвіт

У Німеччині видали путівник для всіх, хто цікавиться Україною

Окремі розділи присвячені розвінчанню російської пропаганди.

Німецьке видавництво Reise Know-How видало путівник по Україні, перше таке актуальне видання у ФРН, призначене як для туристів, так і для широкого кола людей, які цікавляться Україною.

Про це повідомляє Укрінформ.

Путівник має 732 сторінки. Його автор - Петер Коллер.

За його словами, він почав готувати матеріал для книги ще 8 років тому, до видання вона планувалася у 2014 році.

"Це геть новий путівник по Україні, тільки цього тижня вийшов друком", - повідомив Коллер.

"Але тстався Майдан, анексія Криму, війна на Донбасі. Тому сталася затримка - я повинен був багато дописати і переписати", - говорить автор, називаючи свою працю "трохи альтернативною", але "дуже проукраїнською".

Він вважає, що путівник буде корисним німецьким туристам, які мають намір відвідати Україну, але також просто як популярне читання на тлі масованої російської пропаганди, яку можна спостерігати у Німеччині.

Так, у виданні є розділ про Мінські домовленості. Коллер присвячує кілька сторінок спростуванню широко поширених тверджень кремлівської пропаганди, зокрема, про "українську хунту", про "заборону" користування російською мовою, про те, що "Крим завжди був частиною Росії" тощо.

Фото: facebook.com/peter.koller.735

Криму присвячено цілий розділ "Заборонений півострів". У ньому наголошується, що поїздки без дозволу офіційного Києва у регіон здійснювати не варто. "Російська пропаганда вам скаже, що можна поїхати через новий Керченський міст. Я ж ясно написав, що це нелегально", - говорить Коллер.

Автор путівника зізнається, що Україна й її люди йому дуже подобаються. Він любить бувати у країні, у нього чимало українських друзів, з якими він підтримує контакти вже 25 років, він вивчив українську мову. Вперше Коллер відвідав Україну в 1992 році, востаннє - у грудні 2018 року.

Багато міст, про які він пише, Коллер відвідав особисто.

Путівник видано накладом 4 тисячі примірників. Купити його у книжкових магазинах по всій ФРН можна буде вже з понеділка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram