ГоловнаСвіт

Утрехтський стрілець визнав свою провину

18 березня 37-річний уродженець Туреччини вбив у трамваї трьох людей у Нідерландах.

Утрехтський стрілець визнав свою провину
"Скорые" на месте стрельбы в Утрехте
Фото: twitter.com/teddyeugene

37-річний уродженець Туреччини Гекмен Таніс визнав свою провину у вбивстві, скоєному ним у трамваї в нідерландському Утрехті. Він заявив, що діяв поодинці.

Про це в п'ятницю, 22 березня, повідомила прокуратура Нідерландів. Водночас, як і раніше нічого не відомо про те, чи повідомив підозрюваний про мотиви злочину, передає Німецька хвиля.

21 березня йому були пред'явлені звинувачення в масовому вбивстві з терористичним мотивом і загрозу тероризму. За даними поліції, в салоні червоного Renault Clio, на якому намагався втекти стрілець, знайдено лист, який вказує на терористичний мотив його дій, що і стало підставою звинувачень. За даними прокуратури, перевірці підлягає і психічне здоров'я підозрюваного.

Вранці 18 березня озброєний пістолетом чоловік відкрив вогонь у пасажирів у трамваї в районі зупинки 24oktoberplein на півдні міста і потім зник. В результаті нападу загинули три людини, ще троє були важко поранені. Після стрілянини влада громади Утрехт оголосила терористичну загрозу максимального, п'ятого, рівня.

Правоохоронні органи королівства виключили другу можливу версію "сімейної драми", оскільки між жертвами і нападникам не було виявлено зв'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram