ГоловнаСвіт

Іспанський суд арештував російський суховантаж "Заполяр'я"

Судно перебувало в іспанському порту з вересня 2018 року і заборгувало за стоянку велику суму.

Іспанський суд арештував російський суховантаж "Заполяр'я"
Испанский суд арестовал российский сухогруз "Заполярье"
Фото: dw.com

Арештоване в іспанському порту Мотріль російське судно "Заполяр'я" можуть продати за борги.

Про це сповідомляє Deutsche Welle.

Суд з комерційних спорів іспанської провінції Гранада наклав арешт на суховантаж "Заполяр'я", що належить Мурманському морському пароплавству, повідомив капітан порту Мотріль Фернандо Рамос Корона. Приводом для арешту, за його словами, став позов, поданий адміністрацією порту: судно, що перебуває тут з вересня 2018 року, заборгувало за стоянку велику суму. Вартість перебування біля причалу 180-метрового суховантажу щодня становить 3 тис. євро.

Як пояснили в іспанському відділенні Міжнародної федерації транспортних робітників, арешт судна міг статися значно раніше. Відповідно до законодавства, порт, не отримуючи оплату, мав право подати позов уже через три місяці після прибуття "Заполяр'я" в Мотріль. Однак портове начальство вимагало арешту судна, лише переконавшись, що його власник не має наміру платити.

Хоча рішення суду ще немає, існує реальна загроза продажу судна за борги. Таким чином, Мурманське пароплавство, яке частково належить Російській Федерації, може втратити суховантаж, ціна якого, за оцінкою іспанців, становить не менш ніж 15 млн євро.

Відзначимо, що "Заполяр'я" не єдине покинуте російське судно. Наприклад, з травня минулого року в порту Авілес стоїть "Північна Земля", затримана за позовом Гібралтару за несплату заправки пальним. Велику суму заборгувало судно і за стоянку в іспанському порту.

Нагадаємо, минулого року Україна арештувала російське судно-земснаряд у справі про незаконний видобуток піску в Каркінітській затоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram