ГоловнаСвіт

США перекинули в Європу шість стратегічних бомбардувальників

Літаки виконують навчальні завдання в різних районах континенту і беруть участь у навчаннях.

США перекинули в Європу шість стратегічних бомбардувальників
Фото: EPA/UPG

США перекинули в Європу шість бомбардувальників B-52 для навчань із регіональними союзниками і партнерами по НАТО, повідомляє Голос Америки.

Цей крок розцінюють як сигнал Росії, яка в ці дні відзначає п'ятиріччя спроби незаконної військової анексії Криму, йдеться в повідомленні.

У ВПС США зазначили, що оперативна авіагрупа, яка складається з бомбардувальників B-52 Stratofortress, льотчиків і допоміжного обладнання, бере участь у різних тренувальних завданнях по всій Європі. Зокрема, чотири B-52 виконали польоти в кілька місць у Європі, в тому числі до Норвезького моря, Балтійського моря, Естонії і Середземного моря, Греції.

Бомбардувальники B-52 з бази ВПС Андерсен на острові Гуам і з бази Ферфорд також провели "одночасне навчання з ознайомлення з театрами військових дій в Індо-Тихоокеанському регіоні і Європі". Тоді бомбардувальники полетіли на північ - у район поблизу Камчатського півострова.

"Москва продовжує нарощувати власне військову присутність у регіоні, змушуючи США робити те саме. Однак голова Європейського командування США генерал Кертіс Скапаротті каже, що це, схоже, не дає результатів", - зазначає видання.

Бомбардувальники B-52 вперше надійшли на озброєння в 1950-х роках, у розпал "холодної війни", і спочатку створювалися як міжконтинентальні ядерні бомбардувальники з великою дальністю польоту, здатні завдати удару в глибинних районах Радянського Союзу.

Нова модифікація B-52 була введена в експлуатацію 1962 року. 48-метровий літак став символом "холодної війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram