ГоловнаСвіт

Президент Грузії відмовилася говорити по-російськи

Зурабішвілі привітала азербайджанців з нагоди свята Навруз-байрам.

Президент Грузії відмовилася говорити по-російськи
Фото: facebook/zurabishvilisalome

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що різні національності, які проживають на території країни, повинна об'єднувати одна мова, проте це не російська.

Про це вона сказала в Гардабані під час святкового заходу етнічних азербайджанців з нагоди свята Навруз-байрам, повідомляє Грузія Online.

"Спільне майбутнє засноване на тому, що нас пов'язує одна мова ... Я не можу говорити з вами російською мовою - це виключено, тому що це і не мова, яка нас об'єднує. Я можу вивчити кілька слів на азербайджанському і сказати вам "Новруз-байрам ізінмубарак". І вивчу ще більше. Але ваше майбутнє, майбутнє молоді, і наше спільне майбутнє все-таки залежить від того, щоб ми говорили однією мовою", - сказала Зурабішвілі.

При цьому президент підкреслив важливість збереження азербайджанської мови і культури.

"Ви продовжували вашу традицію, зберігали вашу мову, ваші пісні, ваші танці, все це - то багатство Грузії, щодо яких у інших країн є маленький недолік, навіть заздрість, оскільки вони не можуть це так, як можемо всі ми разом. Так що давайте продовжувати це співжиття, зміцнювати і в майбутньому бути зразковою країною, яка здивує весь світ", - додала вона.

Нагадаємо, Зурабішвілі перемогла на виборах в листопаді. Вона отримала понад 59% голосів у другому турі. Вона є нащадком грузинських емігрантів, вигнаних з Грузії в 1921 році в результаті вторгнення російської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram