ГоловнаСвіт

Мей звинуватила британський парламент у саботажі "Брекзиту"

"Я продовжуватиму працювати день і ніч, щоб заручитися підтримкою цього договору".

Мей звинуватила британський парламент у саботажі "Брекзиту"
Премьер-министр Британии Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що не буде продовжувати термін "Брекзиту" далі, ніж до 30 червня. Вона відкинула проведення другого референдуму і звинуватила депутатів парламенту в тому, що вони не хочуть прийняти таке необхідне рішення про "Брекзит", передає ВВС.

"Ця затримка викликає у мене велике особисте співчуття", - сказала Тереза Мей, підтвердивши, що 29 березня Великобританія не вийде, як планувалося, з ЄС відповідно до договору, який було узгоджено з Брюсселем.

"Я дуже сподіваюся, що законодавці знайдуть спосіб підтримати договір, який я уклала з ЄС. Договір, який відповідає підсумкам референдуму і є найкращим, про який можна було домовитися, - запевнила вона. - І я продовжуватиму працювати день і ніч, щоб заручитися підтримкою цього договору".

"Але я не готова відкласти "Брекзит" далі, ніж до 30 червня", - додала прем'єр-міністр.

Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей направила президентові Європейської ради Дональду Туску прохання перенести "Брекзит" з 29 березня на 30 червня 2019 року.

Брюссель відповів, що ЄС погодиться відкласти "Брекзит" на короткий термін тільки в тому випадку, якщо британський парламент схвалить наступного тижня договір про вихід Британії з Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram