ГоловнаСвіт

Трамп згоден на оприлюднення доповіді у "російській справі"

Мюллер невдовзі представить генпрокурору доповідь за підсумками ймовірного втручання РФ у президентські вибори.

Трамп згоден на оприлюднення доповіді у "російській справі"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що не заперечує проти оприлюднення доповіді за підсумками розслідування про російське втручання у вибори 2016 року.

Про це повідомляє Голос Америки.

Нагадаємо, що розслідуванням керує спецпрокурор Роберт Мюллер.

Очікується, що Мюллер незабаром представить доповідь главі Мін'юсту Вільяму Барру.

"Давайте подивимося, чи буде вона (доповідь - ред.) в рамках закону", - цитує The Hill слова президента, сказані журналістам біля Білого дому.

Водночас Трамп зазначив, що йому невідомі терміни оприлюднення цієї доповіді.

Раніше Трамп заявив, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера у справі про втручання Росії у вибори США в 2016 році є незаконним. На думку глави США, "російська змова" була виправданням того, що демократи програли вибори.

Нагадаємо, палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію із закликом оприлюднити доповідь спецпрокурора Мюллера про його розслідування втручання РФ у вибори США 2016 року.

Раніше радіостанція NPR повідомила, що проведене Мюллером розслідування про втручання Росії в президентські вибори 2016 року завершено. Команду спецпрокурора залишає основний обвинувач у цій справі Ендрю Вайссменн, що займався справою колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, якому присудили 6 років і 11 місяців в'язниці.

Так, після заяви про закінчення розслідування Мюллер повинен буде передати доповідь генпрокурору Вільяму Барру, а він своєю чергою підготує і подасть в Конгрес США матеріали у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram