ГоловнаСвіт

Суд у Гаазі засудив Караджича до довічного ув'язнення

Суд посилив покарання, призначене трибуналом з питань колишньої Югославії.

Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд у Гаазі відхилив апеляцію екс-лідера боснійських сербів Радована Караджича на вирок за звинуваченням у геноциді, винесений 2016 року Трибуналом з питань колишньої Югославії.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Суд посилив покарання, призначене трибуналом з питань колишньої Югославії.

Фото: EPA/UPG

Говорячи про заяву Караджича про те, що в Сребрениці він не віддавав наказу вбивати мусульман, суддя послався на "сьому директиву", підписану ним як президентом "Республіки Србської" метою якої було зробити життя мусульман в Боснії "нестерпним". "Караджич, підписуючи цю директиву, знав, що вона містить відповідний пасаж", - сказав суддя-голова.

Інші аргументи Караджича суд також визнав непереконливими.

Нагадаємо, Караджич у 2016 році був засуджений за геноцид, військові злочини і злочини проти людяності, скоєні під час розпаду колишньої Югославії, і засуджений до 40 років в'язниці. Серед злочинів, інкримінованих йому, - різанина у Сребрениці в 1995 році. Понад 100 тис. людей було вбито, а близько 2,2 млн людей були змушені покинути свої домівки під час війни в Боснії 1992-1995 років.

Вирок винесли судді Міжнародного кримінального трибуналу з питань колишньої Югославії (МТКЮ), який офіційно закрився в грудні 2017 року.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram