ГоловнаСвіт

Мей попросила Євросоюз перенести "Брекзит" на 30 червня

Прем'єр Британії звернулася з листом до президента Євроради Туску.

Мей попросила Євросоюз перенести "Брекзит" на 30 червня
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей відправила президенту Євроради Дональдові Туску лист із проханням перенести "Брекзит" з 29 березня на 30 червня 2019 року.

Про це вона повідомила, виступаючи в парламенті, передає Бі-бі-сі.

"Як прем'єр-міністр я не готова відкладати "Брекзит" на довше, ніж до 30 червня... Наслідками довгої відстрочки стануть нескінченні години і дні, які парламент буде витрачати на споглядання пуповини, що зв'язує нас з Європою, замість того, щоб вирішувати проблеми, які хвилюють наших виборців", - пояснила прем'єр-міністр.

Паралельно Єврокомісія опублікувала заяву, в якій зазначається, що перенесення термінів виходу Британії з ЄС "може мати серйозні юридичні і політичні ризики".

"Будь-який варіант продовження (термінів "Брекзиту"), пропонований Британії, повинен минати або 23 травня 2019 року, або охоплювати більший термін і передбачати вибори в ЄС", - цитує заяву агентство Reuters.

12 березня Палата громад Британії не підтримала нового варіанта угоди про вихід країни з ЄС. За новий варіант проголосували 242 депутати, проти - 391. Попереднє голосування відбулося 15 січня: тоді проти угоди проголосували 432 депутати, за - лише 202.

Нагадаємо, 14 березня парламент Британії проголосував за перенесення "Брекзиту". До цього Палата громад спочатку вдруге провалила проект угоди про вихід, а потім, усупереч волі уряду, повністю заборонила вихід з ЄС без будь-якої угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram